Дъждът снощи ни пропусна и неговото отсъствие предизвика среднощни разходки по полянките, весели групички около огнищата и пред двете беглишки сцени. Не ни се иска приказката да свършва, но трябва да оценим,че за първи път фестивалът продължава повече от три дни и да разкажем какво се очаква да се случи в последния, четвърти делник…всъщност празник (неделя е).

 Кундалини йога, куклени и циркови представления, музикалните уъркшопи и изложбата с фотографии са достъпни и днес за желаещите да се включат.

 Във world cafe зоната на Форума днес ще се обсъдят всички събрани през изминалите дни идеи и тяхната реализация след края на фестивала.

 Мирослава Иванова и Монтесори Хай ще представят принците на метода, отговорен за образованието на създателите на Гугъл. Със сугестопедията като образователен метод ще ни запознае Екатерина Патиова, а Теодор Василев от НЧ Бъдеще сега ще разкаже как играта променя образованието. “Училище сред природата” и “За идеята и принципа на Learn Grow Love”са останалите теми във Форум “Метаморфози”.

 На Chill Station/ Natty Roots сцената днес  звучи psychill/ambient, благодарение на Zarevo.

Sofia Dub Club в следобедните часове смело ще експериментират в дъб стил с мелодика и клавир, ехо ефекти и електроника. Ще ни потопят в дълбоките вибрации на новия си втори албум „Без прикритие“,а Fall Monke,Samity и Genaral Farmah след тях ще дообогатят  беглишката звукова атмосфера.

 На приятно транформираната заради дъжда сцена на BigBanda ще излязат едноименният бигбенд в състав, който ще разберем довечера и електроакустичният квинтет Space Dub Jammers. Trohi и Zazizazi също ще се включат със съвременни екпрериментални звуци.

 На Каба сцената Михаил Косев ще ни залее с доза музикална амброзия от забавните версии на любими песни, които той комбинира с невероятни истории, много хумор и укулеле.

След него ще чуем Древност и космос – музикално-медитативно пътешествие из звуковата Вселена, звуков душ,отварящ сърцата и настройващ телата към честотите на безкРАЯ.

 Триото Der Dudelgeist ще изпълни инструментални интерпретации на средновековни танци и песни от Западна и Северна Европа.

 Необичайният звук на Eriney е плетеница от западноевропейска средновековна музика, балкански фолклор и ориенталски орнаменти, която ще внесе разнообразие в беглишката вечер.Тя ще завърши с Музикалния осведонителен бюлетин на Globul Vision Circle и околосветско музикално пътешествие със сетовете на беглишките диджеи, които добре познаваме от предишните издания и дни на фестивала.