След среднощната буря, която ни връхлетя малко след полунощ, отново сме на слънчевите полянки и събираме топлина и светлина – важни двигатели за беглишкото ни добро настроение.

В третия ден от фестивала Форум “Метаморфози” продължава да среща публиката с иновативни теми и лектори. Общност за демократично образование ще ни запознае как сами да направим училище и доколко е узряло българското общество за това. “Марсианска педагогика” , образователният медел “семейство от семейства” и лекция на тема “Какво е и какво не е образованието” с водещ Гаяне Минасян са днешните акценти на панела “Образование”.

“Култура” днес предлага Форум театър, уъркшоп “Room for woman” и лекцията на Ида Даниел за това как да допуснеш собствената си метаморфоза. Икономическият раздел съдържа дискусии за Женския пазар в София, за бъдещето на дигиталните валути и “Етично финансиране и справедлива търговия”.

На беглишките полянки уъркшопите по контактна импровизация, йога, рисуване с къна продължават, циркът и платформата за събуждане на артиста- “Ммууззаа” отново са там.

На дневната диджей сцена се празнува третият рожден ден на Радио “Jamaika Air Force” с Lazy Face и Zafayah. DJ Dancing Angel и DJ Invoke от Globul Vision Circle ще ни разходят с globul-sound journey.

Каба сцената, пред която снощи се събраха огромно количество бегликотворци, тази вечер открива с Brian Smith и приятели, за да послушаме геофолк от един интересен музикант – поет с китара, решен да изживее всичките си мечти, докато обиколя света.

Реге вибрациите са гарантирани от GangJah Army, а пътуването из различните музикални традиции ще продължи с Balkan Khans. Името им носи посланието за компилиране на различни култури, също като музиката, която ще чуем.

Музикантите от BigBanda сцената тази вечер са от групите FlyWe2TheMoon и Clavexperience.

Павел Терзийски, Роко Захариев, Георги Дончев, Тодор Стоянов и Александър Даниел са свободни импровизатори, опериращи в пространство отвъд стилове и жанрове. Създават моментална музика без граници, ще я послушаме без ограничения под беглишкото небе.

Advertisements